Tyson Fury lijkt niet onder de indruk van Oleksandr Usyk: 'Lukt met vijftien bier ook wel'
Tyson Fury op de persconferentie / Getty Images

Tyson Fury lijkt niet onder de indruk van Oleksandr Usyk: 'Lukt met vijftien bier ook wel'

07:34, 11-04-2024

Bokser Tyson Fury neemt het binnenkort op tegen Oleksandr Usyk. Voor de winnaar liggen alle kampioenschapsgordels klaar. De Brit denkt een makkie te hebben tegen de Oekraïner.

"Ik denk dat als ik helemaal niet train voor dit gevecht en een dag van te voren vijftien Peroni (bier, red.) drink, mét een gewicht van 160 kilo... Wat gaat-ie doen? Mij de ring doorslaan?" Deze woorden van Fury op een persconferentie in aanloop naar het gevecht zijn zoals we van de Britse vechter kennen. Zonder angst en met veel denigrerende praatjes over zijn tegenstander.

Overigens gaat Fury geen vijftien bier drinken voor de wedstrijd. Hij lijkt fitter dan in jaren en zegt ook hard te trainen. Hij zegt over Usyk: "Als ik niet van hem kan winnen, ben ik zelf ook niet goed."

Weinig vertrouwen in Oleksandr Usyk

Ook haalt de 35-jarige Fury de leeftijd van de twee jaar oudere Usyk aan. De Oekraïner had volgens Fury een '50/50-gevecht' tegen Derek Chisora. "We hebben allemaal dat gevecht gezien. Denk je dat hij op zijn leeftijd nog meerdere rondes tegen mij aankan? Ik denk het niet."

De trash talk ging verder en Fury maakt er dan ook graag gebruik van om er een grap in te gooien, om met de gevoelens van zijn tegenstander te spelen. "Ik denk dat Usyk mij in de eerste ronde knock-out slaat. Ik ga ervoor. Waarom niet?"

Het gevecht tussen Fury en Usyk staat gepland op 18 mei in Saoedi-Arabië.