Tyson Fury op de foto met gezochte drugsbaas, maar: 'Ik heb geen relatie met Kinahan'
i

Getty Images

Tyson Fury op de foto met gezochte drugsbaas, maar: 'Ik heb geen relatie met Kinahan'

Eimert Pruis • 13:57, 20-04-2022 / Laatste Update: 23:25, 11-12-2023

Tyson Fury wilde het dinsdag graag hebben over zijn titelgevecht tegen Dillian Whyte van aanstaande zaterdag. Hij kreeg echter van de Britse pers alleen vragen over zijn vermeende band met de gezochte topcrimineel Daniel Kinahan. Fury ontkent dat.

De 33-jarige bokser stond 2 maanden geleden nog op de foto met Kinahan. De 44-jarige Ier is oprichter van bekend managementbureau MTK en begeleidde Fury 3 jaar lang. Kinahan is een grote naam in het boksen, maar wordt door de autoriteiten ook gezien als de leider van een berucht drugskartel. De Amerikaanse autoriteiten hebben zelfs een beloning van 5 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van Kinahan.

'Ik heb niks te verbergen'

"Ik heb absoluut geen enkele zakelijke of financiële relatie met Daniel Kinahan", zei Fury. "MTK was tussen 2017 en 2020 mijn management, dat is alles. Ik heb niks te verbergen."

'Foto zegt niets'

En die foto dan, Fury? "Een foto betekent toch niet dat ik een crimineel ben? Ik kan niet controleren wie in een gebouw is. Misschien is er nu wel een crimineel in dit gebouw, maar dat betekent toch niet dat ik betrokken ben bij criminele activiteiten?"

WBC-wereldtitel

Fury staat zaterdagavond om 23.00 uur in de ring op Wembley voor liefst 94.000 toeschouwers. Aan de andere kant staat Whyte. Op het spel staat de wereldtitel zwaargewicht bij de WBC.

Fury op de foto met Kinahan (links):