UFC jaagt op de online piraten die beelden uitzenden
i

ANP

UFC jaagt op de online piraten die beelden uitzenden

Brian Vesseur • 12:22, 10-08-2021 / Laatste Update: 10:47, 08-01-2024

De UFC is helemaal klaar met mensen die hun beelden illegaal uitzenden. De vechtsportbond loopt op die wijze bakken met geld mis. De UFC hanteert vaak een pay-per-viewsysteem, waar mensen dus per gevecht (of fight night) betalen.

Daarom hoopt de UFC op een strengere wet. Ook de vechters lopen hierdoor geld mis, zegt de bond. Pay Per View (PPV) opbrengsten waar sportfans betalen om online mee te kijken naar wedstrijden zijn een grote bron van inkomsten. Naast organisaties krijgen vechters vaak een percentage van de verkochte PPV’s. Echter wordt dit ernstig bedreigd door online piraterij met illegale streams die worden aangeboden om gratis te kijken.

Nieuwe wet

De Amerikaanse vechtsportorganisatie UFC jaagt al jaren op de ‘piraten’, maar met wisselend succes. Nu eist de UFC strengere wetten om de illegale streamers hard aan te kunnen pakken. Niet alleen websites die worden opgericht om te streamen tonen illegaal de beelden, ook bestaande kanalen als YouTube en Switch worden misbruikt om beelden door te geven.