UFC-vechter beschuldigt jury na verloren titelgevecht: 'Ze haten me omdat ik fan ben van Donald Trump'
i

Getty Images

UFC-vechter beschuldigt jury na verloren titelgevecht: 'Ze haten me omdat ik fan ben van Donald Trump'

Noah Hoogenboezem • 11:01, 17-12-2023 / Laatste Update: 10:05, 07-01-2024

MMA-vechter Leon Edwards verdedigde met succes zijn wereldtitel tijdens UFC 296. Edwards was volgens alle 3 de juryleden beter dan Colby Covington. Dat zorgde voor een trieste aftocht van niemand minder dan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Covington is namelijk groot aanhanger van Trump en volgens hem was dat ook de reden van zijn verlies.

Alle juryleden hadden na 5 rondes een score van 49-46 in het voordeel van Edwards genoteerd. Covington beschuldigde de juryleden op de persconferentie van partijdigheid: "Ik dacht dat ik genoeg gedaan had om te winnen, maar de jury is altijd tegen me. Ze haten me omdat ik Trump support en iedereen in dit gebouw haat hem."

Aftocht

Ondanks zijn nederlaag bij de verkiezingen in 2020 is Covington dus nog altijd fan van Trump. Het is de vraag of dat andersom ook nog zo is, want de ex-president verliet tijdens de speech van de vechter al de zaal. Covington wilde dat Trump bij een overwinning de riem om zou hangen, maar zo ver kwam het dus niet.

Overleden vader

Covington misdroeg zich in aanloop naar het gevecht trouwens enorm bij de persconferenties. Hij maakte zelfs een opmerking over de overleden vader van zijn tegenstander: "Ik zal je naar de hel brengen en daar zullen we je vader zien." De vader van Edwards werd doodgeschoten toen de Engelsman nog maar 13 jaar oud was.