UFC-vechter valt rivaal aan in restaurant: 'Je moet je bek houden over mijn kinderen'
i

AFP

UFC-vechter valt rivaal aan in restaurant: 'Je moet je bek houden over mijn kinderen'

Sjors Tanis • 13:01, 23-03-2022 / Laatste Update: 06:11, 12-12-2023

Ooit waren Jorge Masvidal en Colby Covington beste vrienden en huisgenoten. Sinds dinsdag is dat scenario verder weg dan ooit. Nadat Covington 6 maart een 2-strijd in zijn voordeel had beslecht, sloegen bij Masvidal alle stoppen door toen de 2 elkaar tegen het lijf liepen.

De kooivechters troffen elkaar bij een restaurant in Miami. Masvidal sloeg Covington daar uit het niets hard tegen de grond. De reden schreeuwde de Latijns-Amerikaanse MMA-vechter hem na: "Je moet je bek houden over mijn kinderen.”

Trainers

Sinds hun coaches het jaren geleden met elkaar aan de stok kregen, was de vriendschap al bekoeld. De voormalig beste vrienden maakten elkaar verbaal af in de media, maar tot een gevecht kwam het nooit. Tot begin deze maand dus.

"Hij praat niet eens met zijn eigen kinderen”, verweet Covington zijn rivaal bij de persconferentie. Het is duidelijk dat die opmerking bij Masvidal compleet in het verkeerde keelgat schoot. In het UFC-gevecht kreeg Masvidal geen kans om zijn woede met succes te uiten. Covington domineerde vrijwel het hele gevecht lang. Covington won elke ronde overtuigend en werd door de jury tot winnaar uitgeroepen.

Geweld in restaurant

De winst in het gevecht was voor Covington een reden om nog wat extra olie op het vuur te gooien. De uit California afkomstige kooivechter kroonde zichzelf tot 'koning van Miami', de stad waar Masvidal is geboren en getogen.

Dinsdag kwam het tot een confrontatie buiten de kooi. Masvidal zocht Covington op in een restaurant in Miami en sloeg Covington tot 2 keer toe in het gezicht. "Je moet je bek houden over mijn kinderen”, zei Masvidal, die inmiddels is opgepakt door de politie wegens mishandeling.

Check hier hoe het gevecht ín de ring eindigde: