🎥 | UFC'er Aspen Ladd trilt hevig tijdens weging en mist gewichtslimiet

Trevor Wagener • 11:34, 02-10-2021 / Laatste Update: 23:15, 04-01-2024

UFC Vegas 38, dat in de nacht van zaterdag op zondag wordt gehouden, kent nu al een paar wijzigingen op de vechtkaart. Zo mistten 3 vechters de gewichtslimiet tijdens het officiële weegmoment, waaronder de 26-jarige Aspen Ladd. Op de video is te zien hoe de Amerikaanse hevig trilt op het moment dat officials de gewogen kilo's willen noteren.

Het bantamgewicht leek moeite te hebben met het bewaren van haar evenwicht. Ladd kwam uiteindelijk uit op 141,5 pond. Dat is 5,5 pond boven de limiet van haar divisie. Bij een 2e weging gaf de weegschaal 137 pond aan.

Geschrapt UFC-gevecht

Dat was nog steeds 1 pond te veel. Hierna werd het gevecht dan ook van de fightcard gehaald. VechtsportInfo meldde dat het niet de 1e keer is dat Ladd haar gewicht niet haalt. In 2018 tegen Leslie Smith overkwam haar het ook al eens.

Ladd stuurde een statement naar buiten via social media. De vechtster gaf aan dat het aan haar menstruatieperiode lag. "Het laatste wat ik wilde, was bloeden op de weegschaal. Het is mijn schuld, allemaal. Ik heb de limiet gemist, alweer. Kom maar op, ik kan alles aan!"