Dit is de last-minute vervanger van Tarik Khbabez op Collision 6 tegen Donegi Abena

Joris Kaper • 21:19, 31-10-2023 / Laatste Update: 21:31, 04-01-2024

Snel geregeld van GLORY! De vechtsportorganisatie zag dinsdag de Marokkaans-Nederlandse Tarik Khbabez afhaken voor een titelgevecht tegen kampioen Donegi Abena, maar heeft nu vliegensvlug een vervanger voor hem gevonden: Mohamed Touchassie!

Dat meldt GLORY aan Vechtsportinfo.nl. Interim-kampioen Tarik Khbabez moest zich op het laatste moment terugtrekken van het co-main-event vanwege een gebroken duim, die hij opliep tijdens een training. Daardoor leek het er even op dat er een partij minder zou zijn tijdens Collision 6.

Vervanger

GLORY schakelde snel door en vond uiteindelijk in Mohamed Touchassie de ideale kandidaat om het zaterdag alsnog op te nemen op het vechtsportgala in het Gelredome. Het main event daar is natuurlijk de partij om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro.

Wereldkampioen bij Enfusion

Mohamed Touchassie is niet zomaar iemand. De Marokkaans-Nederlandse kickbokser werd in 2022 wereldkampioen in de weltergewichtdivisie van een andere bond, Enfusion. Touchassie tekende afgelopen jaar een contract bij GLORY. Begin deze maand, op 7 oktober, maakte hij zijn debuut tijdens Glory 89 tegen de Bulgaar Eduard Aleksanyan. Touchassie won die partij op TKO in de 2e ronde.