VET! Vechtkanonnen Rico Verhoeven en Alistair Overeem tegenover elkaar voor wereldtitel

Eimert Pruis • 22:20, 23-08-2021 / Laatste Update: 09:31, 08-01-2024

Hoe vet! De vechtersbazen Rico Verhoeven en Alistair Overeem gaan het tegen elkaar opnemen. In oktober heeft Glory het gevecht gepland. Wat staat er op het spel? De wereldtitel zwaargewicht.

De datum is 23 oktober en de locatie is de GelreDome in Arnhem. Daar kunnen meer dan 27.000 liefhebbers plaatsnemen. Glory: Collision 3, dat belooft wat!

UFC-legende Overeem (41) tekende onlangs een contract bij Glory. Zijn 1e partij wordt direct dus een heerlijk affiche. Verhoeven is al jaren heersend bij de zwaargewichten. Overeem wilde graag tegen de 9 jaar jongere Verhoeven vechten en opperde ook al een gevecht met diens rivaal Badr Hari.

Die laatste versloeg hij al een keer toen hij nog actief was in het kickboksen. In totaal wist hij 10 keer te winnen en verloor hij 4 keer bij het kickboksen. Maar in het MMA heeft hij echt zijn sporen verdient. Liefst 47 partijen (van de 67) won hij. UFC wilde echter niet met hem verder, waarna Glory maar al te graag toesloeg.

En eind oktober dus een geweldige partij tussen de 2 Nederlandse vechtkanonnen. Voor wie niet kan wachten is er binnenkort ook al Glory 788 in Rotterdam Ahoy. Hari treft daar de Pool Arkadiusz Wrzosek.