Zo bereidde Tariq Osaro zich voor op clash met Rico Verhoeven: 'Klinkt misschien gek of zweverig'
i

ANP

Zo bereidde Tariq Osaro zich voor op clash met Rico Verhoeven: 'Klinkt misschien gek of zweverig'

Marcel Roes • 17:41, 04-11-2023 / Laatste Update: 21:16, 05-01-2024

Blijft The King of Kickboxing zaterdagavond de koning? Of krijgt de bond GLORY een nieuwe heerser? In de Gelredome te Arnhem knokken Rico Verhoeven en Tariq Osaro om de zwaargewichttitel.

Lees dit: Zo kijk je live naar Glory Collision 6, met Rico Verhoeven tegen Tariq Osaro

Cookie Osaro

In juni 2023 won Osaro van Antonio Plazibat. Sinds dat gevecht, in Rotterdam, bereidt hij zich voor op deze clash met Verhoeven. Maar hoe heeft Cookie dat gedaan?

Video

De eerste stap is dat hij de kampioensgevechten van Verhoeven van de laatste 10 jaar heeft bekeken. Tegen de NOS zegt hij: "Ik ben echt een script aan het schrijven in mijn hoofd. Gebaseerd op de feiten die ik heb gezien. Ik ben constant een soort videoclip aan het maken. Die speel ik elke keer opnieuw af.Ik ben echt als een soort FBI aan het analyseren."

Manifesteren

Die techniek heet manifesteren (voetbaltrainer Louis van Gaal zou het imagineren noemen): telkens weer een filmpje in je hoofd afspelen van hoe je wil dat de strijd gaat verlopen.

"Dat klinkt misschien gek of zweverig", zegt Osaro. "Maar dat is wel wat mij helpt en wat voor mij werkt."

Nooit 100 procent

Hij zweert bij die methode. "Mijn laatste gevecht, tegen Antonio Plazibat om de interimtitel, verliep bijna exact zoals ik het voor me had gezien", legt hij uit. Maar: "Je kunt je tegenstander nooit 100 procent kennen."