UFC’er snoert ‘stoere’ Canelo de mond: ‘Wie aan Messi komt, komt aan Argentinië’

29 november 2022

Getty Images
santiago ponzinibbio Over canelo saul alvarez twitter bedreiging tweets lionel messi wk shirt mexico argentinie

UFC-vechter Santiago Ponzinibbio heeft collega Canelo Álvarez tot de orde geroepen. Die laatste, de 32-jarige Mexicaanse bokskampioen uitte recent bedreigingen via Twitter aan het adres van sterspeler Lionel Messi, nadat die laatste volgens Canelo respectloze beelden van een Mexico-shirt de wereld in slingerde.


De 35-jarige Argentijnse stervoetballer veegde na de WK-zege (2-0) letterlijke de vloer aan met een Mexico-shirtje. "Hebben jullie dat ook gezien? Hij mag bidden tot God dat ik hem niet vind", schreef een boze Canelo. Volgens Ponzinibbio moet hij een toontje lager zingen.

Aandachtszoeker
"Ik was pissed toen ik dat las", zei Ponzinibbio tegen MMA Fighting. "Niemand behandelt Messi zo: we weten allemaal wat hij heeft bereikt en wat voor een persoon hij is. Als Canelo ook maar iets van voetbal wist, had hij zoiets nooit gezegd en bovendien: bij voetbal is het heel normaal dat die bezwete shirts op de grond belanden. Dat heeft niets met disrespect te maken."

Volgens Ponzinibbio zocht Canelo enkel aandacht met zijn Tweets. "Messi speelde gewoon geweldig. En broer, als je wil vechten: ik ben er klaar voor. Laat Messi er alleen buiten. Als je met hem geintjes uithaalt, neem je heel Argentinië in de maling."

WK
Argentinië besluit de groepsfase woensdag tegen Polen. Mexico speelt dan tegen Saudi-Arabië. Ponzinibbio kwam voor het laatst in actie op UFC Fight Night: Holm vs. Vieira op 22 mei van dit jaar. Toen verloor het 36-jarige weltergewicht uit La Plata van Michel Pereira op beslissing.