Streep door Bellator-gevecht Melvin ‘No Mercy’ Manhoef na opgelopen blessure bij verijdelen inbraak

30 april 2022

ANP
melvin-manhoef-blessure-bellator

Een flinke tegenvaller voor MMA-vechter Melvin Manhoef. Manhoef zou op 6 mei in actie komen op het vechtsportgala Bellator in Parijs, maar dokters hebben daar een streep door gezet na een medische keuring. Zijn hand blijkt namelijk niet voldoende genezen. Die blesseerde Manhoef nadat hij hoogstpersoonlijk 3 inbrekers wist op te pakken.


Eind maart betrapte de Nederlander 3 inbrekers bij zijn woning, die daarop op de vlucht sloegen in een auto. Manhoef zette daarop per auto de achtervolging in, reed de inbrekers klem en sloeg vervolgens een ruit van de auto kapot. Daarna hield hij de 3 inbrekers vast totdat de politie hen kon inrekenen.

Medische keuring gooit roet in het eten
Zijn heldenactie heeft er echter wel toe geleid dat zijn hand na afloop op 7 plekken moest worden gehecht. Toen was al duidelijk dat zijn gevecht daardoor misschien niet plaats zou kunnen vinden. Trainen kon immers niet echt, maar toch hoopte hij dat het gevecht doorgang zou kunnen vinden. Waar hijzelf de intentie had om gewoon te vechten, hebben dokters hem nu echter afgekeurd voor het gevecht.

'No Mercy' Manhoef zou het in Parijs opnemen tegen Yoel Romero. Of het gevecht later wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.