The Money Fight 2.0? Pacquiao en McGregor gaan waarschijnlijk de boksring in

12 januari 2021

ANP
Pacquiao McGregor

Conor McGregor (MMA) en Manny Pacquiao (boksen) zijn in onderhandeling om later dit jaar een lucratieve bokswedstrijd te organiseren. De Ierse UFC-ster en bokser Pacquiao hebben allebei aangegeven geïnteresseerd te zijn om terug te keren in de boksring voor een gevecht.


MMA-legende McGregor vocht al een keer eerder een professionele bokswedstrijd. De Ier debuteerde in 2017 tegen Floyd Mayweather, maar verloor toen. De wedstrijd tussen McGregor en Mayweather veroorzaakte een ongekende hype en werd wereldwijd uitgezonden. Het gevecht, beter bekend als ‘The Money Fight’, leverde ruim 170 miljoen dollar op voor McGregor. Het was het eerste grote cross-over gevecht waar een MMA-vechter tegen een bokser de strijd aanging. Nu wil Pacquiao (42) zich aansluiten door met de Ier (32) het gevecht aan te gaan.

Andere opties
Pacquiao heeft nog 2 andere opties voor een gevecht. Boksers Terence Crawford en Errol Spence staan in de rij de legende te ontmoeten in de ring. Echter wil de Filippijn een gevecht met McGregor voor laten gaan. "Crawford en Spence zijn zeker opties, maar op dit moment wil ik het vechten tegen een MMA-vechter ervaren", zei Pacquiao tegen ibtimes.com.

Goed doel
"Ik zal ook een groot deel van mijn inkomsten doneren aan Filippijnse Covid-19-slachtoffers", zei Pacquiao. Eerder doneerde hij al een groot deel van zijn winst om huizen voor arme mensen in zijn land te laten bouwen.