Verhoeven krijgt aanbieding uit onverwachte hoek: ‘Ik kan hem van zijn troon stoten’

6 april 2021

Getty Images

Rico Verhoeven heeft voorlopig geen wedstrijd op de planning staan, maar als het aan Tyrone Spong ligt komt daar spoedig verandering in. De 35-jarige Surinaams-Nederlandse vechter heeft wel zin in een potje tegen de regerend wereldkampioen in het zwaargewicht bij GLORY.


"De fans willen het en Glory weet dat natuurlijk ook, maar ze moeten met de juiste prijs komen", sprak de voormalig kickbokser in een YouTube-gesprek met oud-vechter Clyde van Dams. "Ik ben de man die Verhoeven van zijn troon kan stoten."

Spong was zelf tot 2014 actief bij Glory. In zijn laatste partij tegen Gökhan Saki brak hij zijn been en daarna besloot hij zich te richten tot het boksen.

Lof voor Rico
Spong is het oneens met de kritiek op Verhoeven. "Hij wint al zijn partijen. Het lijkt of Rico zich moet blijven bewijzen", aldus Spong, die zeker openstaat voor een mooie partij. Maar dat moet wel wat schuiven. "Kom met de juiste prijs en een datum en we gaan ervoor, dan is het old school tegen de nieuwe generatie. En old school is wat de fans willen zien."