Verhoeven niet bang voor Saddik: ‘Hij weet zelf ook wat er gaat gebeuren’

14 januari 2021

BSR Agency
Verhoeven Saddik Glory 77

Op 30 januari strijden Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik om de wereldtitel in het zwaargewicht. Tijdens Glory 77 staan ze voor de 3e keer tegenover elkaar en Verhoeven heeft dan ook geen angst voor zijn tegenstander. Dat liet hij weten op de video-persconferentie.


Op het moment dat Saddik zei geen 5 ronden nodig te hebben om de regerend wereldkampioen te verslaan, reageerde Verhoeven venijnig. "Als we daar zijn, weet je wat er gaat gebeuren. Wij zijn van een ander niveau. Je bent een goede vechter, groot en met een aardige techniek, maar ik zie geen gevaar. Ben je fitter dan de vorige keer? Dat hoop ik maar voor je."

Menens
Verhoeven blikte voor de camera terug op het gevecht in 2017, dat voor veel ophef in de kickbokswereld zorgde. "In de eerste ronde maakte ik een fout, maar vanaf dat moment was ik dominant. In de vijfde ronde sloeg ik hem knock-out en deed ik wat ik moest doen." Ben Saddik zorgde met het beroemde spuugincident tijdens de staredown al voor de partij voor vuurwerk. "Hij heeft ook gelogen over dingen die ik heb gezegd en wilde me na de wedstrijd geen hand geven. Dan heb je een gebrek aan respect. Het maakt mij niet uit, maar het is nu wel menens."

Let's do this
Over 2 weken verwacht Verhoeven dus voor de 10e keer de wereldtitel mee naar huis te nemen. Ondanks het feit dat hij ruim een jaar niet in de ring stond voor een wedstrijd, is hij naar eigen zeggen ready. "Ik train iedere dag en ben topfit. Als het coronavirus niet was gekomen, hadden we al veel eerder tegenover elkaar gestaan. Maar ik heb genoeg andere leuke dingen te doen. Maar in de eerste plaats ben ik atleet. Hier draait het allemaal om. Opnieuw de titel verdedigen, let's do this."