📸 | VET! Andy Ruiz is VEEL kilo’s afgevallen, showt fraaie fysieke transformatie

28 februari 2021

Andy Ruiz zit letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel. De 31-jarige bokser, voorheen bekend als de Mexicaanse versie van Dikkerdje Dap, heeft een zieke verandering ondergaan. Ruiz is flink in training voor zijn volgende gevecht en al dat zweten heeft geleid tot de volgende transformatie.


De fatboy is in ieder geval bijna weg: Hij is ruim 10 kilo afgevallen omdat hij volgens zijn omgeving zó hard traint, dat het vet er zowat afvliegt. Nog steeds blijft hij een zwaargewicht van 100 kilo plus, maar toch: Sloper!

Comeback incoming
Ruiz verbaasde vriend en vijand door in juni 2019 van de toenmalig WBA-, IBF en WBO-titelhouder Anthony Joshua te winnen. Met een ongekend leeuwenhart vol uithoudingsvermogen weliswaar, maar dus niet in een al te strak voorkomen.

Hij werkt sinds kort met Eddy Reynoso, de trainer van de eveneens ongekend populaire Canelo Alvarez. Reynoso beult hem af maar had lovende woorden voor zijn pupil. "Andy is niet alleen kilo's kwijt, hij heeft ook meer spieren. Hij beweegt beter en doet enorm hard zijn best. Op een dag wordt hij weer wereldkampioen."