Vragen bij Verhoeven en Ben Saddik-clash: ‘Vochten lang door, moesten eerder stoppen’

24 oktober 2021

De kickbokspartij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik op Glory Collision 3 van zaterdag in de GelreDome is er 1 voor in de geschiedenisboeken. De 32-jarige Verhoeven verdedigde voor de 10e keer met succes zijn wereldtitel en won zo zijn 21ste Glory-partij op een rij. Critici hebben echter vraagtekens bij sommige delen van het gevecht, en daar valt wat voor te zeggen.


Lees ook: 'Rico's kinderen zagen overwinning op Jamal Ben Saddik: 'Doet me veel!''

Verhoeven en Ben Saddik kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Die 1e liep een lelijke wond onder zijn linkeroog op, terwijl hij ook Ben Saddik de nodige schade aanbracht. De Belg had een flinke scheur in zijn scheenbeen. Op internet en social media rees de vraag of de partij niet veel eerder onderbroken of helemaal gestopt had moeten worden.

Bloederige zege Verhoeven
Verhoeven mocht, ondanks al het bloed, immers 'gewoon' doorvechten. Echter zijn er ook beelden opgedoken waarop het lijkt dat beide kemphanen veel langer doorvochten dan de rondes voorschreven. "Waarom wordt er niet ingegrepen?" en "ieder ander gevecht was al lang gestopt" waren veelgelezen commentaren. Oordeel zelf...