🎥 | Boksgigant Inoue daagt uit, scoort harde KO en pakt nieuwe titel: ‘Bereikt wat ik wilde’

13 december 2022

Wow! Bokser Naoya Inoue sloeg de Brit Paul Butler dinsdag keihard KO in Tokyo! 'The Monster' was de 34-jarige Engelsman met een KO in de 11 ronde de baas.


De 29-jarige Japanner, 1 van dé zogeheten pound-for-pound-sterren in de bantam-divisie, pakte hiermee de WBO-titel van Butler af. Zelf had hij de titels bij WBC, WBA en IBF al vergaard.

Inoue (24-0, 21 KO's) begon ooit als vlieggewicht, maar wil na het behalen van déze titel mogelijk in een andere divisie knokken. "Dank aan Butler voor het komen naar Japan", zei de champ na afloop. "Ik kon dit niet doen zonder hem, en daar ben ik hem dankbaar voor. Qua voorbereiding hoopte ik op een lang gevecht en dat hebben we gekregen."

Bokser Inoue daagt Butler uit
Butler (34-3 nu, 15 KO-zeges) trapte niet in Inoue's geintjes. Toch ging de zege in de 11e ronde naar de onbetwiste nummer 1: Inoue en dus, een nieuwe titel als bantamkampioen. "Ik heb bereikt wat ik wilde", rondde Inoue af, ingaande op een mogelijke wissel. "Dit was het laatste hoofdstuk, misschien ga ik switchen. We zullen zien."