Kennismaken: dit is Levi Rigters (25), hét aanstormende kickbokstalent van GLORY

20 januari 2021

De naam van Levi Rigters was tot voor kort een vrijwel totaal onbekende. Totdat hij werd aangekondigd als 1 van de 4 zwaargewichten die aan het Glory-toernooi tijdens Glory 77 mee mocht doen. Hij zou eerst dé vervanger van de geblesseerde Jamal Ben Saddik worden tegen Rico Verhoeven, maar moet die plek eerst verdienen tegen Khbabez. Maar wie is Rigters eigenlijk en waar tovert GLORY hem ineens vandaan? Tijd voor een kleine kennismaking.


De 25-jarige Rigters, geboren in Amsterdam, timmert al jaren aan de weg als naam makende kickbokser en debuteerde in december van het afgelopen jaar voor GLORY en won direct het 4-man toernooi. In de finale versloeg de 2 meter lange Nederlander de Fransman Nordine Mahieddine met een lekkere knock-out.

Alles gewonnen
Rigters vocht daarvoor zijn potjes bij Enfusion (vanaf 2017) en won daar alles. "Ik werd daar 2 keer kampioen. Ik vocht daar 9 wedstrijden en won ze allemaal. Op een gegeven moment wil je de volgende stap zetten. En GLORY is altijd mijn droom geweest sinds de B-Klasse. Nu (zomer 2020, red.) kwam de kans en ik greep hem", zei Rigters daarover in gesprek met GLORY zelf.

Statistieken Levi Rigters


Wedstrijden: 11
Winstpartijen: 11 (waarvan 5 op (T)KO)
Verliespartijen: 0

Complimenten Verhoeven
Na zijn overwinning kreeg Rigters complimenten van Verhoeven, zijn naar alle waarschijnlijk aanstaande tegenstander, iets dat men toen natuurlijk nog niet voor mogelijk hield. "Hij feliciteerde mij met mijn winst op het toernooi. Dat stel ik zeer op prijs, hij is de grote kampioen en het voelt het goed om erkenning te krijgen, zeker van een groot vechter als hij", vertelde Rigters tegenover Vechtsportinfo.

Zijn doel is duidelijk: "Die zwaargewicht-titel, daar ga ik voor. En als dit betekent dat ik daarvoor ooit tegen Rico moet vechten, dan is dat maar zo", sprak hij daarover. "Uiteindelijk wil ik gewoon de nummer 1 plek. Het kan me niet schelen wie ze voor me neerzetten, ik ga gewoon vechten."

Kracht van Rigters
Waar moet Verhoeven opletten tegen Rigters? "Ik ben een complete vechter, intelligent en snel. Ik kan me ook goed aanpassen in een gevecht, ik heb een gameplan voor elke tegenstander", aldus de Amsterdammer, die zijn knieën als favoriete wapen ziet. "Toen ik nog in de B-Klasse vocht, gebruikte ik mijn knieën en die kwamen er altijd goed uit. Dus zijn we daarop gaan voortborduren en train ik ze nog steeds altijd zodat ze nog beter worden."