Wil Tyson Fury weer de ring in? ‘Zijn handen jeuken, hij wil weer vechten’

8 augustus 2022

Getty

De recent gepensioneerde bokser Tyson Fury zien we misschien binnenkort toch weer in de boksring verschijnen. De 33-jarige Gypsy King vocht in april voor het laatst, maar zijn promotor Frank Warren zegt tegen talkSport dat Fury graag de bokshandschoenen weer oppakt.


"Zijn handen jeuken, hij wil weer vechten", zegt Warren. Dat wil hij doen tegen de winnaar van het gevecht om de wereldtitel bij de zwaargewichten tussen Oleksandr Usyk en Anthony Joshua. Deze 2 boksers gaan op 20 augustus de strijd aan in een rematch om de titel. Hierbij wil Joshua zich revancheren voor de zware verliespartij die hij tegen Usyk leed in september. Warren zegt hierbij dat Fury wacht tot hij ziet wie er wint in de partij tussen Usyk en Joshua en dat hij dan een beslissing maakt over zijn pensioen.

Gepensioneerd, of toch niet?
Fury mag dan wel met pensioen zijn, een echte vechtersbaas blijft hij wel. Zo daagde hij een tijdje geleden Francis Ngannou uit op Twitter. Dat zou best bijzonder zijn, aangezien Ngannou een MMA-vechter is. Het zou een hybride-gevecht worden tussen een bokser en een MMA-vechter zoals we eerder hebben gezien tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor.