10 uit 10: Mathieu van der Poel ook in Zonhoven de beste
i

AFP

10 uit 10: Mathieu van der Poel ook in Zonhoven de beste

Bart van der Wijst • 17:50, 07-01-2024 / Laatste Update: 13:20, 15-01-2024

Mathieu van der Poel is na 10 veldritten nog altijd foutloos dit crossseizoen. Zondagmiddag was de Nederlander in zijn regenboogtrui de snelste bij de wereldbekerwedstrijd in Zonhoven. Net binnen het uur kwam Van der Poel juichend over de streep.

Het was aftellen wanneer Van der Poel de rest achter zich zou laten. Dat gebeurde na bijna 24 minuten. MvdP versnelde op een lastige helling en toen was de koers gelopen. Joris Nieuwenhuis werd tweede op 20 seconden van Van der Poel, de Belg Laurens Sweeck eindigde daar nipt achter.

Reactie Van der Poel

De overwinning in Zonhoven betekende zijn 400e, zo schotelde de Belgische media hem voor. "Dat zijn er veel natuurlijk. Maar ik hou dat zelf niet bij", waren de nuchtere woorden van Van der Poel. Hij is dus ook 10 uit 10. "Op school heb ik dat niet zo heel veel meegemaakt", lachte hij.

Programma

Het duurt even voordat Van der Poel weer in actie komt. Pas over twee weken verschijnt hij weer aan de start van een wedstrijd, dan bij de wereldbeker in Benidorm. Verder heeft Van der Poel de Flandriencross, de WB-wedstrijd in Hoogerheide en het WK nog op het programma. Kan hij er 14 uit 14 van maken? "Daar ben ik niet zo mee bezig, ik moet enkel het WK in Tabor winnen", sprak de regerend wereldkampioen na afloop.

Een juichende Van der Poel: