Check hier in welke veldritten de grote 3 Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert elkaar treffen
i

Pro Shots

Check hier in welke veldritten de grote 3 Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert elkaar treffen

Yvo van Dorst • 19:05, 29-11-2023

Het veldritseizoen is al even begonnen, maar vanaf de maand december zullen de grote crossen echt weer gaan beginnen. Daarbij wordt er natuurlijk extra gelet op de grote 3 van het veldrijden (en stiekem de grote 3 van de wielersport zelf). Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De 3 starten niet vaak in een race tegen elkaar, maar 5 keer is dat wel het geval dit seizoen. Check hier tijdens welke races!

Op zaterdag 23 december is de eerste keer dat de 3 heren aan dezelfde start verschijnen. Tijdens de Wereldbeker van Antwerpen. 3 dagen later op 2e kerstdag rijden alledrie de Wereldbeker van Gavere en daarna komen Van Aert, Van der Poel en Pidcock aan de start bij de Wereldbeker van Hulst op zaterdag 30 december. In januari treffen de 3 elkaar in Koksijde, Zonhoven en Benidorm op 4 januari, 7 januari en 21 januari.

Van der Poel versus Van Aert

De Engelse Pidcock is natuurlijk ook een grote naam in het veldrijden, maar voor Nederlandse fans zijn de duels tussen Van Aert en Van der Poel net zo vermakelijk. Dat duel vindt nog 2 keer extra plaats naast de 5 crossen waar ook Pidcock aan meedoet. Op vrijdag 22 december treffen Van der Poel en Van Aert elkaar tijdens de Exact Cross in Mol en op nieuwjaarsdag tijdens de X2O troffee in Baal.