'Dit was de échte reden dat Mathieu van der Poel het publiek in tufte'
i

ANP

'Dit was de échte reden dat Mathieu van der Poel het publiek in tufte'

Jeroen Rooseboom • 20:23, 30-12-2023 / Laatste Update: 21:32, 08-01-2024

Mathieu van der Poel won zaterdagmiddag de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hulst, maar die prestatie werd ontsierd door een rare actie van de Nederlander. Tijdens zijn slotronde spuugde hij naar de toeschouwers langs het parkoers. En dat was blijkbaar niet alleen vanwege boe-geroep.

Tijdense de laatste ronde, toen voor MvdP al lang en breed duidelijk was dat hij zou gaan winnen, tufte hij opeens in het publiek. Na afloop zei hij dat dat kwam door constant boegeroep van de fans, maar de vork blijkt toch iets anders in de steel te zitten.

Tekst loopt door onder de video

🚵🇳🇱 | Wat gebeurt hier? Van der Poel spuugt naar 'fans' langs de kant. Hij zegt naderhand boos te zijn om constant boegeroep... 😤😤 #CycloCross #Hulst

📺Veldrijden kijk je live op discovery+ pic.twitter.com/XnZd9YN4kH

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) December 30, 2023

Als we het X-account @Niomachiavelli mogen geloven, kreeg Van der Poel tijdens de race pis en bier over zich heen gegooid. Dat blijkt uit een post die de renner zelf heeft herplaatst op het sociale medium.

Bijval van Van Aert

Na het voorval kreeg Van der Poel bijval van collega Wout van Aert. "Mensen die boe komen roepen, kunnen beter niet komen. Ik vind dat ontzettend jammer, meer kan ik er niet over zeggen. Mathieu is iemand die zich doorgaans heel goed kan beheersen. Er zal dus wel iets aan de hand geweest zijn."

VDP retweet dit bericht. Is nog wel even iets anders dan boegeroep. pic.twitter.com/YqOA7gkOY4

— Thijs Zonneveld (@thijszonneveld) December 30, 2023