Fem van Empel neemt met simpele zege in Hoogerheide afscheid van regenboogtrui
Fem van Empel wint in Hoogerheide en is in topvorm voor het WK veldrijden. ©ANP

Fem van Empel neemt met simpele zege in Hoogerheide afscheid van regenboogtrui

14:30, 28-01-2024 / Laatste Update: 14:48, 28-01-2024

Fem van Empel heeft zondag de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide gewonnen. De Nederlandse kampioene reed in de laatste rit voor het WK veldrijden op haar dooie gemak naar de zege.

Lucinda Brand was eigenlijk de enige die Van Empel de hele wedstrijd bij kon houden. De Nederlands kampioene moest echter in de laatste vijfhonderd meter de wereldkampioene laten gaan. Blanka Vas uit Hongarije ging de sprint nog wel aan met Van Empel, maar die bleek niet te koppen.

WK in Tsjechië

De veldrit in Hoogerheide is de generale repetitie voor het WK in Tsjechië volgend weekend. Op 3 en 4 februari strijden de beste veldrijders in Tabor om de nieuwe regenboogtrui. Van Empel lijkt de favoriet om haar titel met succes te verdedigen. De zege in Hoogerheide was al haar zeventiende dit seizoen. Oppermachtig dus

Alvarado onbedreigd naar eindzege in klassement

Ceylin del Carmen Alvarado had last van haar rug en eindigde daardoor teleurstellend als vijftiende in Hoogerheide. Maar de Nederlandse was wel al zeker van de zege in het eindklassement van de wereldbeker veldrijden. Haar positie kwam in Hoogerheide niet meer in het geding.