🎥 | Geen genade: Mathieu van der Poel duwt gelapte veldrijder de hekken in
i

Eurosport

🎥 | Geen genade: Mathieu van der Poel duwt gelapte veldrijder de hekken in

Marcel Roes • 17:55, 26-12-2023 / Laatste Update: 21:36, 04-01-2024

Mathieu van der Poel had werkelijk voor niemand genade bij de wereldbekerwedstrijd in Gavere. De wereldkampioen veldrijden vernederde het veld. Kleppers als Wout van Aert en Tom Pidcock, toch niet de minsten, kwamen er in België totaal niet aan te pas.

De strafexpeditie van Van der Poel deed niet alleen de andere toppers pijn. Ook een van de wat minder bekende veldrijders werd het slachtoffer van de drift van Matje.

Toen Felipe Nystrom Spencer door MvdP een rondje werd ingehaald, kreeg de Costa Ricaan een duw tegen zijn nek en schouders. Of althans: Nystrom had gelukkig nog zijn fiets opgetild, als een soort schild. Wel kwam hij door de duw tegen de hekken en viel hij helemaal stil.

Op de foto

Nu moet gezegd worden dat de Costa Ricaan er misschien ook wel om vroeg. En dat Van der Poel eigenlijk geen andere keus had. Nystrom ging namelijk doodleuk even op de foto met toeschouwers! Dat schrijft Sporza. Toen hij weer de koers vervolgde, had Spencer weinig oog voor wat achter hem gebeurde. Van der Poel dreigde tegen hem aan te botsen.