Joris Nieuwenhuis stuurt Mathieu van der Poel bloemetje: 'Kunnen wij ook eens winnen'
Joris Nieuwenhuis pakt zege op NK veldrijden © ANP

Joris Nieuwenhuis stuurt Mathieu van der Poel bloemetje: 'Kunnen wij ook eens winnen'

10:50, 15-01-2024 / Laatste Update: 14:47, 15-01-2024

Joris Nieuwenhuis werd zondag in Hoogeveen Nederlands Kampioen veldrijden na een klasse race. Met Pim Ronhaar en Lars van der Haar had hij een aantal flinke concurrenten in de race, maar Mathieu van der Poel was dan weer niet aanwezig. Dat vond Nieuwenhuis na afloop ook helemaal niet erg.

Nieuwenhuis was voor zijn ploeggenoten Ronhaar en Van der Haar de beste in Hoogeveen, maar trof dus niet de grote Van der Poel. De huidige Nederlands kampioen weet wel wat zich had voorgedaan als de alleskunner had meegedaan. "Als Van der Poel hier had meegedaan? Dan had hij natuurlijk gewonnen", was Nieuwenhuis heel realistisch na het veroveren van de Nederlandse titel.

'Als Van der Poel hier had meegedaan? Dan had hij natuurlijk gewonnen'

Gunstig

Voor Nieuwenhuis was het dan ook niet ongunstig dat Van der Poel het NK in Hoogeveen niet op de uitpuilende agenda had staan. "Wie er niet is, kan ook niet winnen. Voor ons is het natuurlijk wel prettig dat hij niet meedoet. Dan kunnen wij ook een keertje winnen."

Onverslaanbaar

Vooralsnog is Van der Poel dit seizoen niet te kloppen. De Nederlander won al de veldritten waar hij aan meedeed. Op het NK ontbrak hij vanwege een trainingsstage in Spanje. Voor veel andere rijders was dit juist een reden om het NK wel op de agenda te zetten, aangezien zonder Van de Poel de kans groter was op winst.