Mathieu van der Poel heeft feestmaal op 2e kerstdag en peuzelt concurrentie op in Gavere
i

Getty Images

Mathieu van der Poel heeft feestmaal op 2e kerstdag en peuzelt concurrentie op in Gavere

Marcel Roes • 17:22, 26-12-2023 / Laatste Update: 23:45, 05-01-2024

Mathieu van der Poel heeft zonder genade huisgehouden bij de veldrit in Gavere. De kersverse Sportman van het Jaar had op tweede kerstdag wel trek in een feestmaal en peuzelde alle concurrenten op. Wout Van Aert werd 2e, op ruim een halve minuut. Tom Pidcock werd 3e.

Aan de start van deze wereldbekerwedstrijd stonden diverse Nederlanders: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Corne van Kessel, Tibor del Grosso, David Haverdings, Mees Hendrikx, Lucas Janssen en Guus van den Eijnden. En dus ook Van der Poel. Zoals zo vaak trok hij alle aandacht naar zich toe. In de openingsronde was hij al haantje de voorste.

Boegeroep

In de eerste 2 ronden pakte Van der Poel dik 10 seconden op Van Aert. Het Belgische publiek liet horen dat ze het graag anders hadden gezien. Van der Poel trok zich niks aan van het boegeroep en versnelde nog extra.

Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het gat tot Van Aert inmiddels ruim 40 seconden, waardoor Van der Poel het laatste rondje alleen nog maar uit hoefde te fietsen.

Onverslaanbaar

Voor Matje was het de 4e zege op rij dit seizoen. Eerder won hij in Herentals, Mol en Antwerpen.