Mathieu van der Poel neemt ondanks pijn aan de ribben revanche met zege bij veldrit in Hamme

Mathieu van der Poel neemt ondanks pijn aan de ribben revanche met zege bij veldrit in Hamme

15:58, 27-01-2024 / Laatste Update: 17:00, 27-01-2024

Mathieu van der Poel heeft de veldrit in het Belgische Hamme gewonnen. De Nederlander verloor vorige week in het Spaanse Benidorm voor het eerst dit seizoen een veldrit, maar hij sloeg een week later keihard terug. De Nederlander was zelfs met pijn aan de ribben veruit de beste.

Van der Poel had in Benidorm een enorme pechdag en hij liet voorafgaand aan de koers in België tegen Wielerflits weten dat hij nog altijd last had van zijn ribben. In de koers was daar zaterdag weinig van te merken, want de wereldkampioen kwam ook in Hamme als eerste over de streep.

Waar Van der Poel in een aantal ritten dit seizoen meteen vanaf de start de leiding nam, had hij deze keer een moeizame start. De Nederlander reed vervolgens snel naar de kop van de wedstrijd. Van der Poel probeerde weg te rijden, maar kreeg Michael Vanthourenhout met zich mee. De Belg moest zich in de derde ronde toch gewonnen geven en zag Van der Poel beetje bij beetje wegrijden.

Van der Poel pakte zijn vijftiende overwinning in zestien ritten dit seizoen, maar het gat was een stuk kleiner dan bij veel andere wedstrijden. Vanthourenhout kwam op iets minder dan twintig seconden als tweede over de streep. Eli Yserbyt eindigde als derde.

Fitheid ontbreekt

Van der Poel liet na afloop weten dat hij zich niet super voelde. "Ik voelde me niet slecht, maar het ontbrak aan fitheid." De wereldkampioen heeft niet veel tijd om uit te rusten, want hij rijdt zondag de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide voor eigen publiek: "Er zullen veel mensen zijn die ik ken, dus dat maakt het leuk."