Mathieu van der Poel rijdt Wout van Aert helemaal zoek bij eerste veldritduel
i

Pro Shots

Mathieu van der Poel rijdt Wout van Aert helemaal zoek bij eerste veldritduel

Noah Hoogenboezem • 17:21, 22-12-2023 / Laatste Update: 12:03, 07-01-2024

Mathieu van der Poel heeft in Mol het eerste veldritduel met Wout van Aert met overmacht gewonnen. Van der Poel reed iedereen bij de Zilvermeercross op een hoopje en Van Aert eindigde op meer dan een minuut als tweede. De regerend wereldkampioen deelt daarmee de eerste tik uit van dit veldritseizoen.

In Mol stonden de beide fenomenen voor het eerst tegenover elkaar, maar een strijd werd het nooit. In de derde ronde reed Van der Poel weg bij Van Aert na een foutje van de Belg en al snel had hij een gaatje van tien seconden te pakken. De Nederlander had zelf ook nog materiaalpech, maar zelfs dat kon hem niet stoppen.

Enorm gat

Van der Poel bleef maar uitlopen op de andere rijders en mocht na tien rondes zijn handen in de lucht steken. Van Aert kwam met een achterstand van 1.16 als tweede over de streep. De Belg Niels Vandeputte eindigde als derde en had zelfs al meer dan twee minuten achterstand op de ontketende Nederlander.

Pidcock

Van der Poel en Van Aert komen zaterdag nog een keer in actie. Dan rijden ze in Antwerpen een wereldbekerwedstrijd. Daar staat nog een andere grote naam op de startlijst: de Brit Tom Pidcock. Bekijk hier bij welke andere wedstrijden de drie toppers nog meer tegen elkaar gaan strijden dit seizoen.