🎥 | Mathieu van der Poel spuugt naar fans langs de kant: 'Het was genoeg geweest'

Jeroen Rooseboom • 18:31, 30-12-2023 / Laatste Update: 20:52, 07-01-2024

Een opmerkelijk moment tijdens de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hulst. Mathieu van der Poel spuugde naar fans die langs de kant stonden. Na afloop had hij daar een bijzondere verklaring voor.

"Wat er gebeurd is? Niets", zei hij na afloop van de race volgens Sporza, als hij wordt gevraagd naar de fluim die hij richting de fans stuurde. Daarna zei MvdP toch wat er aan de hand was. "Het gaat om een stel boeroepers. Daar ben ik ook wel klaar mee. Het gebeurde vandaag continu, tijdens de opwarming al."

Niet herhalen

"Dan kan je beter thuisblijven. Ik heb het wel gehad met dat boegeroep. Wat ze riepen? Dat kan je hen beter zelf vragen. Ik zal het niet herhalen. Het hoort zeker niet thuis in de sport, voor niemand. Na een tijd is het genoeg geweest, ook voor mij."

Smet op mooie middag

Het is een flinke smet op een anders prachtige middag voor Van der Poel. Voor de ogen van het Nederlandse publiek was hij weer niet bij te houden door de concurrentie en eindigde hij dus als eerste. De hele top 4 was Nederlands. Joris Nieuwenhuis, Lars van der Haar en Pim Ronhaar eindigden achter de renner van Alpecin-Deceuninck.

Van Aert

Van der Poel kreeg bijval van Wout van Aert. "Mensen die boe komen roepen, kunnen beter niet komen", waren zijn woorden. Daarmee deelde hij dezelfde mening als de Nederlander. "Ik vind dat ontzettend jammer, meer kan ik er niet over zeggen. Mathieu is iemand die zich doorgaans heel goed kan beheersen. Er zal dus wel iets aan de hand geweest zijn."