Mathieu van der Poel wint dik in Koksijde; Pim Ronhaar houdt Wout van Aert achter zich
i

ANP

Mathieu van der Poel wint dik in Koksijde; Pim Ronhaar houdt Wout van Aert achter zich

Brian Vesseur • 18:40, 04-01-2024 / Laatste Update: 07:45, 15-01-2024

Mathieu van der Poel won donderdagmiddag met overmacht de veldrit in Koksijde. De Nederlander was minimaal één minuut sneller dan de concurrentie. Pim Ronhaar werd knap tweede in België: hij hield de Belg Wout van Aert achter zich. Overigens was Tom Pidcock niet aanwezig.

Van der Poel reed een minuut of vijf met zijn concurrenten mee en besloot toen gas te geven. De 22-jarige Ronhaar kwam nog het dichtst bij, maar moest dus meer dan een minuut toegeven. In zijn poging om Van der Poel bij te houden, hield Ronhaar wel Van Aert achter zich.

Lars van der Haar werd vierde in Koksijde en behield zo zijn koppositie in de tussenstand, na vijf van de acht races. Van der Poel en Van Aert deden een aantal races niet mee in de strijd om de X2O-trofee.

Reactie Van der Poel

Van der Poel reageerde na afloop in het flashinterview: "Het was toch wel lastig, zeker om je eigen tempo te rijden. Koksijde is altijd een van de lastige wedstrijden om op kop te rijden, want als je bij de zandstroken komt, is het spoor weg."

LEES OOK: Volledig Nederlands podium: Fem van Empel wint met gehavende knie in Koksijde

Hij probeerde om die reden vooral in zijn eigen lijnen te rijden. "Dat rijdt altijd wel het beste, maar ik reed twee keer heel goed door het zand, waardoor ik gelijk een mooie kloof had. Daarna koos ik tempo."