Nieuw jaar, zelfde resultaat: Mathieu van der Poel gaat in 2024 vrolijk door met winnen
i

ANP

Nieuw jaar, zelfde resultaat: Mathieu van der Poel gaat in 2024 vrolijk door met winnen

Bart van der Wijst • 18:11, 01-01-2024 / Laatste Update: 00:05, 05-01-2024

Mathieu van der Poel is het jaar begonnen zoals hij hem afsloot, met winnen! De Nederlander was op nieuwjaarsdag de beste in de GP Sven Nys. Voor Van der Poel was het zijn 8e zege op rij dit crossseizoen.

Hoe dominant was Van der Poel in Baal? Nou, Wout van Aert eindigde op 1 minuut en 54 seconden van de Nederlander. MvdP boekte zo zijn 5e overwinning in de GP Sven Nys.

Spuugincident

De race van Van der Poel was niet alleen clean, er gebeurden ook geen gekke dingen. Bij de vorige wedstrijd in Hulst spuugde de Nederlander in het publiek. Volgens hem deed hij dat na boe-geroep, een fan die aanwezig was zei dat er bekers met pis naar Van der Poel werden gegooid. De hoofdpersoon zelf stond nog steeds achter zijn actie.

Lees ook: Vader van Mathieu van der Poel: ‘Heel lang heeft hij dat voor ons geheimgehouden’

"Ik heb daar geen spijt van", zei hij voor de start op 1 januari. "Natuurlijk is het niet de beste manier om zoiets op te lossen - ik wist dat het op beeld zou staan. Maar ik moet niet zomaar alles tolereren. Niets doen zal het ook niet oplossen. Het was een menselijke reactie. Zo’n dingen mag je niet laten gebeuren."