Outsider Betsema wil landgenotes pijn doen op WK: 'Sleutel ligt bij het zand'
i

BELGA

Outsider Betsema wil landgenotes pijn doen op WK: 'Sleutel ligt bij het zand'

Bart van der Wijst • 20:14, 25-01-2021

Denise Betsema is aankomende zaterdag tijdens het WK veldrijden in Oostende een van de outsiders voor de titel. Maar dan moet ze wel afrekenen met landgenotes Ceylin del Carmen Alvarado (huidige wereldkampioene) en Lucinda Brand. Betsema weet waar ze de dames pijn kan doen.

"De sleutel ligt voor mij toch echt bij het zand. Daar moet ik het onderscheid maken", onthult de op Texel woonachtige Betsema in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Texel

Betsema denkt dat ze in Oostende kan profiteren van haar woonplaats. "Het doet me heel erg denken aan mijn eiland. Ik heb laten zien in wedstrijden dat zand me goed ligt en daarom ruik ik mijn kans wel. Ik hoop op een goede dag en dat ik mijn ding kan doen op het strand, iets wat me goed ligt én wat ik leuk vind."

Overigens is het nog altijd geen zekerheid dat het WK doorgaat. Vanwege het coronavirus staat het evenement op losse schroeven. Betsema daarover: "Volgens mij is er nog geen definitief groen licht gegeven, maar ik stel me in op een WK en het zou superzuur zijn als het door een uitbraak niet door zou gaan. Maar ik ga ervan uit dat het gewoon doorgaat."