Puck Pieterse wint veldrit in Hulst na geweldig gevecht tussen Nederlandse toppers
i

ANP

Puck Pieterse wint veldrit in Hulst na geweldig gevecht tussen Nederlandse toppers

Noah Hoogenboezem • 15:33, 30-12-2023 / Laatste Update: 19:39, 04-01-2024

Puck Pieterse heeft de wereldbekerwedstrijd in Hulst gewonnen. Het werd een mooi feest voor het publiek, want de hele top 4 bestond uit Nederlandse veldrijdsters. Ceylin Alvarado eindigde als tweede, Lucinda Brand als derde en wereldkampioene Fem van Empel moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Pieterse vloog uit de startblokken en had al snel een voorsprong van zo'n 15 seconden te pakken op achtervolgers Alvarado, Brand en Van Empel. De Nederlands kampioene kreeg nog wat hulp, want Van Empel viel nadat ze Brand moest ontwijken in een afdaling. Het achtervolgende trio werd daardoor een duo.

Spannende laatste ronde

Dat duo kwam tot op een seconde of 7 van Pieterse, maar bij het ingaan van de laatste ronde was het gat ineens weer 15 seconden. Alvarado gaf niet op en versnelde in de laatste ronde. Ze reed weg bij Brand en sloot zelfs aan bij Pieterse. De Nederlands kampioene maakte wat foutjes, maar had toch nog wat over. Ze reed in het laatste stuk weer weg bij Alvarado en pakte met 6 seconden voorsprong de overwinning.

Nederlands feestje

Achter Pieterse en Alvarado kwam Brand als derde over de streep. Van Empel moest genoegen nemen met een plekje net naast het podium. De Italiaanse Sara Casasola voorkwam nog maar net een hele Nederlandse top 5, want zij won de sprint om de vijfde plaats van Leonie Bentveld.