Rode loper uitgerold voor Van der Poel: na Van Aert past ook Pidcock voor WK veldrijden
i

Getty Images

Rode loper uitgerold voor Van der Poel: na Van Aert past ook Pidcock voor WK veldrijden

Jeroen Rooseboom • 15:20, 17-11-2023 / Laatste Update: 03:01, 07-01-2024

Na Wout van Aert past ook Tom Pidcock zo goed als zeker voor het WK veldrijden op 4 februari in Tabor (Tsjechië). En dus lijkt de weg naar wereldtitel nummer 6 open te liggen voor Mathieu van der Poel.

"Een definitief, duidelijk afgelijnd winterprogramma ligt er momenteel nog niet", zegt Kurt Bogaerts, de persoonlijke coach en mentor van Pidcock, tegen Het Laatste Nieuws. De huidige olympisch- en wereldkampioen mountainbike heeft niet de intentie om deel te nemen aan het WK veldrijden.

Pidcock pas in december terug

Pidcocks rentree in het veld komt er niet voor half december. In het nieuwe jaar zal hij zijn focus heel snel verleggen naar het nieuwe wegseizoen, waarin de (Ardennen)klassiekers, de Tour en de olympische weg- en mountainbikerit centraal staan.

Van der Poel favoriet

Daarmee lijkt de weg naar de wereldtitel dus open te liggen voor Mathieu van der Poel. Van Aert (2016, 2017, 2018) en Pidcock (2022) waren namelijk de enigen die hem de afgelopen 9 jaar van de regenboogtrui konden houden.

Met een 6e wereldtitel fietst Van der Poel op de all-time winnaarslijst de Fransman André Dufraisse, de Italiaan Renato Longo en de Zwitser Albert Zweifel uit het wiel en nadert hij tot op 1 zege van het legendarische record van Erik De Vlaeminck.