Superieure Mathieu van der Poel blijft onklopbaar bij avondritje in Diegem
i

ANP

Superieure Mathieu van der Poel blijft onklopbaar bij avondritje in Diegem

Marcel Roes • 23:40, 28-12-2023 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Mathieu van der Poel heeft in Diegem de Superprestige gewonnen en dat deed hij op de manier die we van hem gewend zijn: dominant en zonder echte tegenstand te dulden. Het was zijn 5e zege dit seizoen. Van zijn 5 koersen. Onklopbaar!

Van der Poel domineerde ook al de wedstrijden in Herentals, Mol, Antwerpen en Gavere. Tom Pidcock en Eli Iserbyt waren donderdag in België de grootste kanshebbers om Van der Poel bang te maken. Zij konden de eerste rondes nog mee, maar Matje nam na 20 minuten afstand en bleek opnieuw veel te sterk voor de rest.

Pidcock werd uiteindelijk 2e op 49 seconden, Iserbyt werd derde op 53 seconden.

Joris Nieuwenhuis

De 27-jarige Joris Nieuwenhuis uit Doetinchem werd vijfde op een minuut van Van der Poel. In de Superprestige staat Nieuwenhuis 2e met 72 punten, maar Iserbyt (99 punten) is niet meer in te halen met alleen de Noordzeecross in Middelkerke nog op het programma op zaterdag 10 februari.

7e zege Mathieu van der Poel

"Het was een hele mooie avond en een hele mooie race", zei Van der Poel na afloop. Met zijn 7e zege in Diegem heeft hij recordwinnaar Roland Liboton (8) nu in het vizier in Diegem. "Daar ben ik niet echt mee bezig, maar ik ben natuurlijk blij dat ik hier win. Zo’n avondcross is altijd speciaal."