Zilvermeercross ontsnapte aan drama bij gevecht tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert
i

Pro Shots / Johan Manders

Zilvermeercross ontsnapte aan drama bij gevecht tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert

Bart van der Wijst • 14:07, 23-12-2023 / Laatste Update: 03:41, 05-01-2024

De organisatie van de Zilvermeercross ging vrijdag door een mix van emoties. Zij hadden de primeur van het eerste gevecht van het crossseizoen tussen de kanonnen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar na de race ging het mis. De harde wind en het slechte weer zorgden voor een ravage.

"We hebben enorm veel geluk gehad", benadrukte organisator Koen Monu tegenover Het Laatste Nieuws. Met name de aankomstzone veranderde in een puinhoop. Even daarvoor had Van der Poel zijn rivaal Van Aert met overmacht verslagen.

Ontsnapt

"Plots begaf één van de bomen het, die vermoedelijk al wat onstabiel moet hebben gestaan", sprak. "In zijn val nam hij de kabels van de luchtleiding mee, waardoor ook twee verlichtingspalen scheurden en er één werd scheefgetrokken in het losse zand." Monu gaat verder: "We hebben meteen de stroom afgekoppeld. Gelukkig was de zone op dat moment al ontruimd. Anders waren de gevolgen niet te overzien geweest."

De puinzooi blijft voorlopig even liggen, zegt Monu. "De plaats werd afgebakend met dranghekken, waardoor een 'veilige' zone werd gecreëerd. Een noodzaak, aangezien de kabels er nog op de grond liggen. Na nieuwjaar wordt alles verder opgeruimd."