‘Ajax weet Lassina Traoré voor 10 miljoen euro te slijten aan Shakhtar Donetsk’

8 juni 2021

Pro Shots
Lassina Traore Shakhtar Donetsk Ajax transfer

Marc Overmars doet het weer: hij weet een Ajacied voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer gaat het om Lassina Traoré, die afgelopen seizoen op een gegeven moment toch echt pas de 4de optie was als spits. Shakhtar Donetsk heeft 10 miljoen euro over voor de aanvaller en de deal is zo goed als rond.


Het management van de 20-jarige Traoré is al in het vliegtuig gestapt en in Oekraïne geweest, om maar aan te geven dat beide clubs elkaar zijn genaderd. Er is op hoofdlijnen een akkoord over het salaris. “We hebben heel goede gesprekken met Shakhtar gevoerd,” aldus zaakwaarnemer Daan Kramp tegenover De Telegraaf.

VVV
De spits uit Burkina Faso baarde vorig seizoen opzien door los van 3 assists maar liefst 5 keer te scoren tijdens de historische 0-13 tegen VVV-Venlo, maar net toen hij zijn belofte – ook dankzij 2 treffers tegen Atalanta Bergamo (2-2) – leek te gaan inlossen, raakte hij op het 2de plan. En daarna dus op het 3de of zelfs 4de plan.

Het management van Traoré wil de transfersom van 10 miljoen euro nog niet hardop bevestigen, maar als De Telegraaf en Voetbal International allebei zoiets schrijven, komt zo'n bedrag niet uit de lucht vallen. Ajax kreeg de spits, die leerde voetballen op blote voeten, al vroeg op de radar in Afrika, waarna hij als student richting Kaapstad trok en 'toevallig' bij Ajax Cape Town kwam te spelen.

Concurrentie
Vervolgens maakte Traoré de overstap naar Amsterdam en ook al oogt hij heel sterk, het lukte hem niet om de hevige concurrentiestrijd te winnen. De vraag is overigens wel of Ajax de jacht opent op een extra aanvaller, want momenteel is Sébastien Haller de enige overgebleven pure spits. Eerder vertrokken Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Brian Brobbey (Red Bull Leipzig) al.