Bayern wint mede dankzij Lewa, die nu 3e staat op all-time CL-topscorerslijst, simpel van Lazio

23 februari 2021

Bayern München heeft het 1ste duel in de knock-outfase van de Champions League heel eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij Lazio Roma hadden de Duitsers niets te vrezen: 1-4.


De openingsgoal kwam op naam van Robert Lewandowski. Hiermee passeerde hij Raúl op de all-time topscorersranglijst van de Champions League. De aanvaller van Bayern München sloeg op bezoek in Italië voor de 72e keer in zijn carrière toe in het miljardenbal.

Raúl
De topspits stoot daarmee een voormalig collega-steraanvaller van het podium. Voordat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de macht grepen, was het namelijk Raúl die zich de meest productieve spits ooit mocht noemen in het toernooi. Ronaldo en Messi passeerden de Spaanse spits, die furore maakte bij Real Madrid, jaren geleden al. Nu slaagde ook Lewandowski erin Raúl te achterhalen.

Koppositie
De koppositie is echter nog ver weg. Lewandowski staat na zijn treffer tegen Lazio op 72, liefst 62 minder dan koploper Cristiano Ronaldo. Messi bezet de 2e plaats met 119 Champions League-goals.

Lazio - Bayern
Vaker dan 1 keer kwam Lewandowski echter niet tot scoren in Rome. Zijn ploeggenoten Jamal Musiala en Leroy Sané zorgden voor de andere treffers, terwijl Francesco Acerbi in eigen doel prikte. Joaquín Correa redde de eer voor Lazio.