Steven Berghuis over Ajax-overstap: ‘Krijg leuke reacties, behalve dan dat social media-gebeuren’

31 juli 2021

ProShots

De overstap van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax is eigenlijk helemaal niet zo pikant. Berghuis zelf merkt namelijk in zijn directe omgeving vooral support en krijgt leuke reacties.


Het blijkt maar weer dat 'de echte wereld' en de wereld van social media soms best ver uit elkaar liggen. Want de reacties op de switch van Berghuis waren online niet mals. Berghuis kreeg de lelijkste verwensingen en bedreigingen naar het hoofd. Daarbuiten valt het allemaal wel mee: "Het is meer het social media-gebeuren. Als je dat links laat liggen, dan zit je in best een goede en leuke omgeving met positieve dingen", vertelt hij aan het AD.

Beide kanten
Zijn nieuwe collega's verwelkomen hem met open armen en zijn voormalige ploeggenoten hebben geen rancune. "Het geldt aan beide kanten, want hier proberen ze me zo goed mogelijk op te vangen en leeft dat sentiment helemaal niet. De jongens en mensen met wie ik bij Feyenoord vijf jaar heb gewerkt... Als dat contact er is, merk je het ook helemaal niet. Het is meer de emotie op social media."

PSV
Zijn 1e officiële match wordt wellicht die om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV eerst Leeds United ontvangt. "Ik weet eigenlijk niet wat ik daarvan moet verwachten. Er komen 25 duizend mensen, als ik het goed las. Best veel. Ik laat dat ook op me afkomen. We zullen het wel zien. Ik begrijp de emotie, natuurlijk. Uiteindelijk moet ik het op het veld laten zien.", aldus 'Stevie'.