'7500 beschikbare kaarten voor kampioensduel Ajax tegen AZ alweer uitverkocht'

Trevor Wagener • 13:14, 15-04-2021 / Laatste Update: 22:22, 04-01-2024

De beschikbare kaarten voor de eredivisiewedstrijd tussen Ajax en AZ op 25 april waren vliegensvlug weer uitverkocht. Althans, dat meldde De Telegraaf. Ajax Fancare ontkende op social media dat er geen tickets meer zijn. Duidelijk is sowieso dat de pot op de verjaardag van Johan Cruijff megapopulair is bij de supporters!

Ajax kan die dag in haar eigen ArenA voor de 35ste keer kampioen van Nederland worden. De 7500 beschikbare kaarten vlogen de kassa bijna uit, zo veel interesse was er. Volgens het medium werden de kaarten in een moordtempo verkocht. De 30ste speelronde is van 23 tot en met 25 april en onderdeel van een grote proef van de overheid om de samenleving iets meer open te gooien. Daarom mogen er 7500 bij zijn!

Welke datum?

Hoezo kampioensduel? Klopt, Ajax moet wel nog eerst 'even' het inhaalduel tegen FC Utrecht winnen. Die pot is op 22 april. Wordt daar gelijk gespeeld of verloren, dan is het kampioenschap van Ajax logischerwijs later. Fans die er in ieder geval bij zijn tegen AZ, moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Zij moeten 24 uur voor de aftrap getest zijn op corona. Wie negatief is, mag na aantonen op de CoronaCheck-app naar binnen. Op de tribunes moet men 1,5 meter afstand houden. Dit mocht in het begin van het seizoen ook. Eind september besloot het toenmalige kabinet, vanwege de verslechterende coronasituatie in Nederland, dat weer te verbieden.

Publiek erbij?

In februari begon men met zogeheten Fieldlab-experimenten. Dit was bij 2 potjes in de Keuken Kampioen Divisie, toen er getest werd met publiek in het stadion. Dat gebeurde net zo bij de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Letland, waarbij 5000 fans welkom waren in de ArenA. Spannend!