Ajax doet het ongekende: álles winnen in groepsfase Champions League

Brian Vesseur • 23:50, 07-12-2021 / Laatste Update: 05:21, 12-12-2023

Ajax heeft dinsdagavond relatief makkelijk gewonnen van Sporting CP (4-2) in de Champions League! Belangrijk voor de coëfficiënten, maar het is vooral heel bijzonder. Voor het eerst wint een Nederlandse club álle groepsduels in de Champions League. En dat is niet het enige record dat is verbroken.

Sébastien Haller scoorde na 7 minuten het openingsdoelpunt via een penalty. De Ivoriaan - die voor dit seizoen nog nooit in de CL had gevoetbald - scoorde in alle 6 de groepsfasewedstrijden. Alleen Cristiano Ronaldo flikte dat ooit. Maar Haller is wél de eerste speler die in zijn eerste 6 CL-wedstrijden scoorde.

De rake pingel van Haller:

100

Voor Ajax is het ook de langste zegereeks op rij (6 zeges). Het oude record stond op 5. Daarnaast hebben de Amsterdammers de 100e Nederlandse zege in de Champions League geboekt (waarvan het er zelf 56 pakte) én Ajax heeft nu 103 thuisgoals gemaakt.

Haller scoorde de 100e, Antony zorgde voor nummer 101. De Braziliaan kon een makkelijk balletje onderscheppen en legde zo de 2-1 in het netje. Eerder stond Perr Schuurs niet goed, waardoor Nuno Santos kon scoren.

De dekkingsfout van Schuurs:

Check hier de 2-1 van Antony:

In de 2e helft ging Ajax vrolijk verder met scoren. David Neres zette als 2e Braziliaan zijn naam op het scorebord en vlak later was ook Steven Berghuis trefzeker.

De 3-1 van Neres:

De 4-1 van Berghuis:

Sporting CP deed een klein kwartiertje voor tijd nog wel wat terug. Bruno Tabata scoorde de 4-2 namens de Portugezen. Een mooie goal!