Ajax en familie Nouri komen er niet uit: arbitragezaak waarschijnlijk aanstaande

10 januari 2021

Ajax en de familie van Abdelhak Nouri zijn het nog altijd niet eens over de verdere afhandeling van de zaak omtrent de voetballer, die in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte en daar zwaar hersenletsel aan heeft overgehouden. Directeur Edwin van der Sar acht de kans daarom groot dat er een rechter aan te pas moet komen.


"De schrijver van het boek over ‘Appie’ (Khalid Kasem, red.) heeft vorig jaar al aangegeven dat de kans op een arbitragezaak groot is, en dat klopt",  vertelde Van der Sar vanmiddag aan de NOS. "We hebben met de familie en de juristen gesproken en daar zijn we niet uitgekomen. Dat is heel erg jammer. Voor ons, maar ook voor de familie. Ook zij zouden daar waarschijnlijk graag een stap met ons in hebben gemaakt, maar dat is dus niet gelukt. Dat geeft de moeilijkheid van de situatie wel aan."

Schadevergoeding
De arbitragezaak zal gaan om bijvoorbeeld een schadevergoeding die Ajax nog moet betalen aan de familie. Aansprakelijkheid voor het incident erkende de club eerder al.