🎥 | Ajax had even goud in handen tegen Roma, maar blijft met kater achter

BSR Agency

Brian Vesseur • 00:51, 09-04-2021 / Laatste Update: 08:45, 07-01-2024

Ajax heeft zichzelf flink tekort gedaan in het 1e duel tegen AS Roma. In de 1e kwartfinale-wedstrijd in de Europa League verloor Ajax met 1-2 van de Italianen. De Amsterdammers kregen grote kansen op een 2e doelpunt, maar deze donderdag hadden de Romeinen het meeste geluk.

Het leek een Europees avondje te worden zoals Ajax die dit seizoen vaker heeft. Want na een minuut of 40 was het Davy 'Koning van de Openingsdoelpunten' Klaassen die voor de 1-0 zorgde. Dusan Tadic zorgde natuurlijk voor de assist.

Wie anders dan...

Na een stroperig begin was het doelpunt van Klaassen een heerlijke opsteker voor Ajax. In de 2e helft speelden de Amsterdammers dan ook een stuk frivoler. Een schot hier, een kans daar. Totdat daar Ajax een penalty kreeg! Tadic, die bijna nooit een penalty mist, ging klaarstaan, maar miste!

Blunder

Vlak daarna kreeg AS Roma een vrije trap aan de andere kant, voor het doel van Kjell Scherpen. De 21-jarige keeper had nog niet megaveel te doen gehad, maar blunderde wel. De vrije trap van Lorenzo Pellegrini was niet goed ingeschoten, maar Scherpen liet hem er toch in rollen.

En zo stond het geen 2-0 voor de thuisploeg, maar was de stand 1-1. Ajax kreeg daarna grote kansen op een nieuwe voorsprong. Niet Brian Brobbey, Tadic of Antony scoorde, maar Roger Ibañez van AS Roma deed dat: 1-2 voor de Italianen, in de slotfase van de wedstrijd.