Van der Sar neemt het op voor bedreigde Halsema: ‘Onbegrijpelijke reacties’

10 mei 2022

Proshots
Edwin van der Sar over Bedreigingen Schelden Femke Halsema Huldiging Lands titel Kampioenschap Ajax

Edwin van der Sar heeft de bedreigingen aan het adres van burgemeester Femke Halsema veroordeeld. De algemeen directeur van Ajax heeft geen goed woord over voor de bedreigingen die zij ontving, nadat bekend werd dat de huldiging voor een mogelijk kampioenschap niet op het Museumplein maar bij de Johan Cruijff Arena plaatsvindt.


Ajax kan woensdag voor de 36ste keer kampioen van Nederland worden als zij weten te winnen van SC Heerenveen. Van der Sar hoopt daar uiteraard op, maar gaf ook zijn mening over de geuite bedreigingen.

Lees ook: 'Hierom kunnen Ajacieden niét de Arena-hekken in klimmen bij een eventuele huldiging'

Niet oké
"Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen af", zei hij dinsdag tegen ANP. "Het lost niks op. Het is slecht voor de naam van onze club, maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos."

Halsema liet op haar Instagram-account weten bedolven te zijn met bedreigingen en scheldpartijen. Maandag maakte de gemeente Amsterdam bekend dat een eventuele huldiging op het Museumplein niet mogelijk is vanwege een tekort aan beveiligers.

Normaal doen
"Waarom doe je zoiets?", ging Van der Sar verder. "Ze doet haar werk, naar eer en geweten, voor de stad Amsterdam. Onbegrijpelijk dat mensen zo reageren. Natuurlijk wil ik ook het liefst een kampioenschap op het Museumplein vieren, maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet kan en daar zullen wij mee moeten omgaan."