Ajax in ongebruikelijke kleurencombinatie tegen Lille: ‘Afgrijselijk, staan gelijk met 1-0 achter’

18 februari 2021

Ajax speelt donderdagavond in het 3e shirt tegen Lille. Toch is er een aanpassing gedaan in de outfit, want het zwarte broekje wat bij dat 'Europese shirt' hoort, is afgekeurd door de UEFA. Daarom trekken de Amsterdammers een combinatie van zwart en wit aan; iets waar de fans even aan moeten wennen.


Volgens Ajax Life heeft dat allemaal te maken met regeltjes van de UEFA. Clubs mogen niet met dezelfde kleuren spelen om verwarring op het veld en bij de televisiekijker thuis te voorkomen.

Gedoe
Lille's thuistenue bestaat uit een rood shirt, donkerblauwe broek en donkerblauw/rode kousen. Ajax' zwarte broek en zwarte kousen van het Europese tenue waren volgens de UEFA echter niet goed te onderscheiden tegen deze kleuren. Het thuistenue van de Amsterdammers is ook geen optie, want dan krijg je rood tegen rood. En dat blauwe uitshirt dan? Uitgesloten, want blauw tegen blauw.

Zwart/wit
Moeilijk moeilijk moeilijk. Na wat puzzelen heeft de UEFA uiteindelijk een combinatie van het zwarte shirt, witte broek en witte sokken goedgekeurd. Fans vinden het alleen niet heel erg mooi...