Ajax komt door afgekeurde goal Union Berlin goed weg in thuisduel tussenronde Europa League

Sjors Tanis • 21:38, 16-02-2023 / Laatste Update: 06:29, 08-01-2024

Ajax en Union Berlin zijn geëindigd zoals ze begonnen in de heenwedstrijd van de tussenronde van de Europa League: 0-0. De ploeg van trainer John Heitinga kwam in de eigen Johan Cruijff Arena in Amsterdam nog goed weg. In de 65e minuut werd een goal van Morten Thorsby (oud-Heerenveen) na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege hands.

Ajax noteerde geen enkel schot op doel. Dat zal de Amsterdammers weinig vertrouwen geven voor de return van donderdag 23 februari (aftrap 21.00 uur). Aan de andere kant: met een 0-0 na de 1e confrontatie kan het nog alle kanten op.

Ajax kan geen vuist maken

Ajax kwam in de 1e helft tot geen enkele serieuze doelpoging. Ook met Brian Brobbey als extra aanvaller na rust bracht de thuisploeg de goed georganiseerde defensie van de nummer 2 van de Bundesliga nauwelijks in de problemen.

Union Berlin, waar Danilho Doekhi de hele wedstrijd speelde en Becker in de 82e minuut werd gewisseld, wist wel te scoren. Maar de treffer van Thorsby werd afgekeurd. De videoscheidsrechter zag dat de oud-speler van Heerenveen hands maakte voordat hij doel trof. In blessuretijd kwam Kudus net te laat om te scoren.

Beslissing valt in Berlijn

Ajax en Union Berlin treffen elkaar volgende week in Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. De winnaar van het 2-luik plaatst zich voor de 8e finales van de Europa League. Daarin staat Feyenoord al kan ook PSV bereiken.