Ajax laat NEC na slachtpartij in eerste helft heel: 5-0

Bart van der Wijst • 00:50, 15-08-2021 / Laatste Update: 14:04, 07-01-2024

Ajax heeft de kater van de dikke nederlaag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV weggespoeld tegen NEC. In de eigen Johan Cruijff Arena werd promovendus NEC omver geblazen: 5-0. Die eindstand stond overigens na 45 minuten al op het scorebord.

Het ging rap in Amsterdam, na 20 minuten keek Ajax al tegen een 4-0 voorsprong aan na goals van Sebastién Haller, Noussair Mazraoui, Bart van Rooij (e.d.) en Dusan Tadic. Via nog een treffer van Tadic was de eindstand bij rust al bereikt.

Geen VVV-scenario

NEC leek af te stevenen op een scenario dat VVV-Venlo maar al te goed kent, zij verloren vorig seizoen met 13-0 van Ajax. Bij rust stond het toen overigens 'maar' 4-0. Gelukkig deed Ajax het na rust een stuk rustiger aan. Dat had ook te maken met de wissel die NEC-trainer Rogier Meijer na 25 minuten deed. Hij bracht Edgar Barreto als 5e verdediger, wat zorgde voor meer defensieve zekerheid.

Ajax gaat door de wervelende zege uiteraard aan kop in de Eredivisie, er is ook pas 1 speelronde gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag gaat volgende week op bezoek bij FC Twente.