Zo gingen de vorige 3 wedstrijden tussen Ajax en PSV dit seizoen

Brian Vesseur • 18:04, 17-04-2022 / Laatste Update: 08:02, 12-12-2023

Ajax en PSV staan zondagmiddag (18:00 uur) al voor de 4e keer dit seizoen tegenover elkaar. PSV begon met een dikke zege, maar daarna was Ajax 2 keer de sterkste. We zetten de wedstrijden op een rijtje.

De uitslagen van Ajax - PSV & PSV - Ajax dit seizoen

De Johan Cruijff Schaal ging overtuigend naar PSV. Het werd liefst 4-0 voor de Eindhovenaren in de Johan Cruijff Arena. Ajax was nog niet in vorm, zeiden ze, maar deze uitslag was wel erg schrikbarend. Noni Madueke scoorde 2 keer in de eerste 30 minuten, Yorbe Vertessen en Mario Götze scoorden ook nog eens, nadat Nico Tagliafico in de 40e minuut een rode kaart had gepakt.

Eredivisie

In de competitie mocht Ajax op 24 oktober revanche nemen en die kans grepen de Amsterdammers met beide handen aan. Wederom in de Johan Cruijff Arena werd het liefst 5-0. Steven Berghuis, Sébastien Haler, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic scoorden. Slachting!

Op 23 januari van dit jaar was het laatste onderonsje tussen PSV en Ajax. Brian Brobbey werkte na 34 minuten de 1-0 binnen in Eindhoven, Mario Götze maakte na 53 minuten gelijk. Uiteindelijk was het Noussair Mazraoui die de winnende goal voor Ajax tegen de touwen schoot.

Wie pakt de meeste prijzen?

Momenteel is de stand dus 2-1 in het voordeel van Ajax. PSV kan echter een flinke slag slaan op zondagmiddag: deze overwinning levert – net als in de Johan Cruijff Schaal – direct een prijs op. De KNVB Beker!

Ook maakt PSV nog kans op de Nederlandse titel, maar daarvoor is het afhankelijk van Ajax. De Amsterdammers staan namelijk 4 punten los, met nog 5 wedstrijden te gaan. Wie pakt dit seizoen de meeste prijzen: Ajax of PSV? De stand is nu in ieder geval 1-0 voor de Eindhovenaren.