Ajax wordt in slotminuten gered tegen RKC door rake pingel

Brian Vesseur • 19:41, 06-03-2022 / Laatste Update: 08:21, 12-12-2023

Het lukt niet helemaal bij Ajax. Sinds het gelijkspel tegen Benfica (2-2) in de Champions League, heeft het in de Eredivisie héél veel moeite. Door een penalty in de slotminuten won Ajax zondag met 3-2 van RKC Waalwijk, nadat het een tijd lang 2-2 stond.

Ajax stond na een half uur voetballen zakelijk met 2-0 voor, door 2 goals van Sébastien Haller. Kat in 't bakkie, zo leek. Maar niks bleek minder waar: RKC breidde de achterstand kort na rust weer recht. 2-2 in Amsterdam, door doelpunten van Michiel Kramer en Richard van der Venne.

In de 90e minuut zorgde Dusan Tadic met een rake penalty dus alsnog voor de 3-2.

Toeval of niet, maar na de wedstrijd tegen Benfica was André Onana de keeper van Ajax, door blessures van Remko Pasveer en Jay Gorter. Hoewel de Kameroener weinig kon doen aan de doelpunten van RKC (en hiervoor aan de goals van Go Ahead Eagles (2-1)), is het toch opvallend. Ajax kreeg in totaal 9 tegendoelpunten in de Eredivisie, waarvan 4 in de laatste 2 wedstrijden.

PSV

Door de zege in de laatste minuten houdt Ajax de koppositie in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen eerder op de dag van FC Groningen en leken daarmee het gat van 2 punten te dichten.