Ajax-transferkenner ‘Hamstelaar’ weet alles: ‘Hakim Ziyech dacht: hoe dan?’

3 september 2022

ANP

De man achter het relatief nieuwe twitteraccount Hamstelaar heeft zich door NOS laten interviewen. Hij brengt op zijn account nieuwtjes over de activiteiten van Ajax op de transfermarkt.


'Hamstelaar' (een verwijzing naar Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, de technisch directeuren) wil niet precies zeggen wie hij is. Hij is sales manager en kent een zaakwaarnemer.

"Voor ik het wist, bouwde ik een heel klantenbestand op met zaakwaarnemers en mensen binnen en rond Ajax. Ik merkte dat ze het af en toe leuk vonden om me info te geven, omdat ik anoniem ben", legt hij uit.

Hakim Ziyech
Soms weet hij iets wat echt in een zeer kleine kring bekend is. "Ik had gebracht dat er een gesprek was tussen Ajax en Hakim Ziyech in Amsterdam. Kreeg ik daarna bericht van mensen rondom Ziyech. Het gesprek was net vijf minuten klaar en het stond al online. Ze applaudisseerden bijna. Ziyech zelf dacht ook: hoe dan?! Dat is wel kicken."

Ook was hij rap op de hoogte toen Ajax in gesprek was met Florian Grillitsch. "Hij had die avond ervoor een gesprek gehad met trainer Alfred Schreuder. De zaakwaarnemer van Grillitsch wist nog van niets over de keuze, maar een dag later bleek dat hij inderdaad naar Ajax ging."

Energie
Hij weet niet hoe lang hij nog doorgaat met zijn scoops op social media. "Het vreet ontzettend veel energie, naast een fulltime baan en gezin."